Ο κήπος του Χείρωνα

Τιμή

10€ το άτομο

Ώρα έναρξης: 17:30 π.μ.

Διάρκεια: 2 έως 2.5 ώρες

Δυσκολία: εύκολη έως μέτρια

Γνωρίζατε ότι στο Νότιο Πήλιο υπάρχουν φυσικές πήγες και φαρμακευτικά βότανα;

Ελάτε μαζί μας για μια μοναδική εμπειρία στο βουνό των Κενταύρων!

Αγαπητοί φίλοι επισκέπτες, στο πλαίσιο των νέων οικοτουριστικών δραστηριοτήτων μας σε βουνό και θάλασσα, σας προτείνουμε οικοτουριστική μας δραστηριότητα στο Νότιο Πήλιο “Ο κήπος του Χείρωνα”. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας, θα επισκεφτούμε μοναδικά μεταβυζαντινά μνημεία του οικισμού Μούσγιες και θα περπατήσουμε στο βουνό προκειμένου να ανακαλύψουμε την πλούσια χλωρίδα και τους μοναδικούς φυσικούς πόρους της περιοχής. Η δραστηριότητα αυτή ξεκινάει από το ξενοδοχείο μας Des Roses Hotel στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου. Αρχικά, κατευθυνόμαστε για περίπου 15 λεπτά με τα αυτοκίνητά μας προς το μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Εκεί θα γνωρίσουμε την ιστορία του μοναστηριού, το οποίο χτίστηκε περί τα μέσα του 18ου αιώνα και συνέβαλε ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Οθωμανών. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε την απέραντη θέα στο Αιγαίο. Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε στον οικισμό Μούσγιες και θα περπατήσουμε μέσα στην πανέμορφη φύση ως το μεταβυζαντινό εκκλησάκι της Γένεσης της Θεοτόκου, όπου θα θαυμάσουμε τις αξιόλογες αγιογραφίες «fresco» του 19ου αιώνα.

Αφού λοιπόν τραβήξουμε αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στο εκκλησάκι και ξαποστάσουμε στη γραφική πλακόστρωτη αυλή του, θα περπατήσουμε κατά μήκος του φυσικού μονοπατιού πλάι στα τρεχούμενα νερά των πηγών του Νοτίου Πηλίου. Θα κατευθυνθούμε προς την 1η πηγή, η οποία περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση δέντρων απαράμιλλης ομορφιάς, όπως καστανιές, κερασιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, κουμαριές, καλαμιές, ελιές, αλλά και πολύχρωμα λουλούδια. Εκεί θα παρατηρήσουμε ζωντανά πώς το νερό πηγάζει από το έδαφος και πώς αυτό κατευθύνεται μέσω του συστήματος άρδευσης στους λαχανόκηπους της περιοχής.

Μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα, χτίστηκε περί τα μέσα του 18ου αιώνα.

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τις Μούσγιες όπου θα σταθούμε για λίγο και θα δροσιστούμε στις γάργαρες πηγές του οικισμού και θα απολαύσουμε τσίπουρο δικής μας παραγωγής. Επίσης, θα έχουμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, αλλά κυρίως να συλλέξουμε για το χειμώνα μας και για τα φαγητά μας, πολλά διαφορετικά βότανα και φαρμακευτικά φυτά. Κάποια από αυτά είναι η δάφνη, το θυμάρι, η μέντα, η ρίγανη, το βάλσαμο, η αλισφακιά (ελληνικό τσάι), το χαμομήλι και άλλα πολλά .

Αφού επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, θα σας κεράσουμε δικό μας κόκκινο κρασί και μικρά snacks. Εφόσον λειτουργεί το grill στον κήπο μας, θα μπορέσετε να απολαύσετε νοστιμότατες ψητές λιχουδιές. Η εκδρομή μας θα διαρκέσει περίπου 2 έως 2.5 ώρες. Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κλειστά αθλητικά παπούτσια, νερό και αν διαθέτετε μπαστούνια πεζοπορίας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υποστηρίζεται από κινητό φαρμακείο και από φορητούς πομποδέκτες (walkie-talkie) καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Αν υπάρχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, παρακαλούμε ενημερώστε μας πριν τη συμμετοχή σας. Το κόστος της δραστηριότητάς μας ανέρχεται σε 10 € το άτομο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικώς.

Η φύση του Πηλίου μας προσφέρει για συλλογή την δάφνη, το θυμάρι, η μέντα, η ρίγανη, το βάλσαμο, η αλισφακιά (ελληνικό τσάι), το χαμομήλι και άλλα πολλά .

Σας περιμένουνε για να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το ταξίδι αφάνταστης φυσικής ομορφιάς στο βουνό των Κενταύρων!

Γνωρίζατε ότι στο Νότιο Πήλιο υπάρχουν φυσικές πήγες και φαρμακευτικά βότανα;
Ελάτε μαζί μας για μια μοναδική εμπειρία στο βουνό των Κενταύρων!

Σχετικά με εμάς

Το Ξενοδοχείο Των Ρόδων βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, μόλις 100 μ. από την παραλία του Αιγαίου.

Έχετε κάποια απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας