Επίσκεψη στα μυθικά σπήλαια της θέτιδας

Θα θέλατε να μάθετε που γεννήθηκε ο θρυλικός Αχιλλέας;

Τιμή

12€ το άτομο

Ώρα έναρξης: 09:00 π.μ.

Διάρκεια: 3 έως 3.5 ώρες

Δυσκολία: μέτρια

Μοιραστείτε μαζί μας μια μοναδική εμπειρία στο βουνό των Κενταύρων!

Αγαπητοί φίλοι/επισκέπτες, με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις νέες οικοτουριστικές μας δραστηριότητες στο Νότιο Πήλιο. Η 1η μας δραστηριότητα περιλαμβάνει την επίσκεψη σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και την περιήγηση στα μυθικά θαλάσσια σπήλαια της Θέτιδας. Η δραστηριότητα αυτή ξεκινάει από το ξενοδοχείο μας «Des Roses Hotel» στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου. Αρχικά, κατευθυνόμαστε για περίπου 30 λεπτά με τα αυτοκίνητά μας προς την εντυπωσιακή παραλία της Θεοτόκου Λύρης, όπου θα επισκεφθούμε τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Σηπιάδας και τα ψηφιδωτά, τα οποία βρέθηκαν εκεί και χρονολογούνται περίπου από το 1150 π.Χ. Επίσης, θα περιηγηθούμε και το γραφικό εκκλησάκι της Θεοτόκου του 18ου αιώνα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε από τη μυθολογία, αλλά και από ιστορικές πηγές, το μαγευτικό Πήλιο είναι σε όλους γνωστό ως το βουνό των Κενταύρων, του Ασκληπιού, του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, του Θησέα και άλλων σπουδαίων μυθικών ηρώων. Σύμφωνα λοιπόν με τους μύθους, οι 12 θεοί του Ολύμπου είχαν επιλέξει το Πήλιο ως τον θερινό τόπο των διακοπών τους. Εκεί, συναθροίζονταν με τους θνητούς, ιδιαίτερα δε με επιφανείς βασιλείς γειτονικών ελληνικών πόλεων.

Σε αυτό το μέρος, ο βασιλιάς Πηλέας από την αρχαία Ιωλκό (σημερινός Βόλος), επιλέχθηκε από τον Δία ως σύζυγος της θεάς Θέτιδας.

Η ίδια όμως δεν μπορούσε να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα παντρευόταν με έναν κοινό θνητό. Έτσι για να τον αποφύγει, μεταμορφωνόταν συνεχώς σε φωτιά, σε νερό ακόμα και σε δέντρο. Τέλος, μεταμορφώθηκε σε σουπιά και χάθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος.

Γι’ αυτό, η περιοχή ονομάστηκε Σηπιάδα, από την αρχαία ελληνική λέξη σηπία, δηλαδή σουπιά. Η δε Θέτιδα, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον Πηλέα, παγιδεύτηκε από τον ίδιο μέσα στο θαλάσσιο σπήλαιο, το οποίο και θα επισκεφτούμε. Μετά την περιήγηση μας στην παραλία της Θεοτόκου Λύρης, θα κατευθυνθούμε προς την παραλία του Μουρτιά.

Η συγκεκριμένη παραλία κατετάγη 4η παγκοσμίως σε διαγωνισμό για την άγρια φυσική της ομορφιά. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της δραστηριότητάς μας θα πραγματοποιηθεί στα μυθικά θαλάσσια σπήλαια της Θέτιδας. Θα περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι 200 μέτρων και θα καταλήξουμε στην παραλία «Αραδάκια». Εκεί θα χαλαρώσουμε, θα κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου Πελάγους και θα ανακαλύψουμε το εσωτερικό των σπηλαίων.

Μέσα σ’ αυτό το θαυμάσιο σπήλαιο, η Θέτιδα μεταμορφώθηκε σε γυναίκα και ύστερα από τον έρωτα της με τον Πηλέα, γεννήθηκε ο Αχιλλέας, ο θρυλικός ήρωας του Τρωικού Πολέμου

Το νέο αυτό ζευγάρι παντρεύτηκε στις κορυφές του Πηλίου όπου παρευρέθηκαν οι Ολύμπιοι θεοί. Αργότερα, η μητέρα του Αχιλλέα θέλησε να τον κάνει αθάνατο βυθίζοντάς τον ανάποδα μέσα σε μία πηγή με αθάνατο νερό. Όμως, το μοναδικό μέρος του σώματος του Αχιλλέα που έμεινε έξω από το νερό ήταν η φτέρνα του (αχίλλειος πτέρνα), η οποία και αποδείχθηκε μοιραία στον Τρωικό πόλεμο.

Εσωτερικό των σπηλαίων

Αφού λοιπόν χαρούμε την εκδρομή στα σπήλαια, η οποία θα διαρκέσει 3 ώρες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα δροσιστούμε με την σπιτική μας λεμονάδα και μικρά snacks.

Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κλειστά αθλητικά παπούτσια, νερό και αν διαθέτετε μπαστούνια πεζοπορίας.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υποστηρίζεται από κινητό φαρμακείο και από φορητούς πομποδέκτες (walkie-talkie) καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Αν υπάρχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, παρακαλούμε ενημερώστε μας πριν τη συμμετοχή σας. .

Το κόστος της δραστηριότητάς μας ανέρχεται σε 12 € το άτομο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικώς.

Σχετικά με εμάς

Το Ξενοδοχείο Των Ρόδων βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, μόλις 100 μ. από την παραλία του Αιγαίου.

Έχετε κάποια απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας