Τα μυστικά της Κλεοπάτρας

Θα θέλατε να μάθετε πώς παρασκευάζονται τα βιολογικά χειροποίητα σαπούνια μας;

Ζήστε την εμπειρία στο εργαστήριο του ξενοδοχείο μας!

Τιμή

8€ το άτομο

Ώρα έναρξης: 19:00 π.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Ηλικίες: 5-70+

Αγαπητοί φίλοι/επισκέπτες, στο πλαίσιο των νέων οικοτουριστικών δραστηριοτήτων μας σας προτείνουμε να πάρετε μέρος στην δραστηριότητα “Τα μυστικά της Κλεοπάτρας” που γίνεται στην οικοτεχνία παραγωγής βιολογικών χειροποίητων σαπουνιών. Η παρουσίαση της παρασκευής σαπουνιών με παραδοσιακό τρόπο που έφερε η προγιαγιά μας από την Αίγυπτο γίνεται στην καταπράσινη αυλή του Des Roses Hotel η στην φάρμα μας στο Εργαστήριο του Χείρωνα.

Η παρουσίαση αρχίζει με την ιστορική αναδρομή του σαπουνιού και την χρήση του από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου. Στη συνέχεια θα σας εξηγήσουμε πώς φτιάχνεται το σαπούνι και ποια είναι η χημική μέθοδος που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του. Η διαδικασία αυτή είναι γνώστη ως ψυχρή μέθοδος, η οποία παρακρατεί την φυσική γλυκερίνη, το νερό και προπάντων είναι φιλική προς το περιβάλλον, διότι δεν παράγει απόβλητα. Τα σαπούνια μας είναι 100% βιοδιασπώμενα.

Τα σαπούνια μας παρασκευάζονται αποκλειστικά από βιολογικό ελαιόλαδο, από εκχυλίσματα αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και από το ευεργετικό γάλα γαϊδούρας. Η υπέρ-λίπανση που εφαρμόζουμε ρυθμίζει την υγρασία της επιδερμίδας και την προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

Τα σαπούνια μας, έχουν εξαιρετικά καλές αντισηπτικές, απολυμαντικές, αντιοξειδωτικές, αλλά και απορρυπαντικές ιδιότητες. Δημιουργούν πλούσιο και κρεμώδη αφρό που διεγείρει τις αισθήσεις, αναδύουν αρώματα και αποπνέουν πραγματική απόλαυση.

Η παρουσίαση της παρασκευής σαπουνιών με παραδοσιακό τρόπο

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το φυσικό σαπούνι ως βιολογικό παραδοσιακό προϊόν και μέσα απ’ αυτό να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε για την προσωπική σας ευεξία και καθημερινή σας υγιεινή, χωρίς πρόσθετα χημικά συστατικά και άλλες μη οικολογικές ουσίες.

Στο τέλος της παρουσίασης, θα επισκεφτούμε την έκθεση μας όπου θα δείτε όλα μας τα σαπούνια και θα σας δώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και μικρά δείγματα αυτών. Επίσης, θα σας προσφέρουμε δικό μας γλυκό κουταλιού και τσίπουρο. Η παρουσίαση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Το κόστος της δραστηριότητάς μας ανέρχεται σε 8€ το άτομο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικώς.

Σας περιμένουνε για να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία παραγωγής φυσικών και υγιεινών προϊόντων!

Θα θέλατε να μάθετε πώς παρασκευάζονται τα βιολογικά χειροποίητα σαπούνια μας;
Ζήστε την εμπειρία στο εργαστήριο του ξενοδοχείο μας!

Σχετικά με εμάς

Το Ξενοδοχείο Των Ρόδων βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, μόλις 100 μ. από την παραλία του Αιγαίου.

Έχετε κάποια απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας