Ημερήσια εκδρομή στο Τρίκερι

Ξεκινάμε από Πλατανιά προς Λαύκο και στο Λαύκο αριστερά προς Μηλίνα (όχι προς τον Βόλο).

Στην Μηλίνα κατευθυνόμαστε αριστερά προς Τρίκερι. Η απόσταση είναι γύρω στα 42 χιλιόμετρα και η διάρκεια της διαδρομής είναι 1 ώρα και κάτι με το αυτοκίνητο.

Φτάνοντας στο Τρίκερι έχουμε δυο δυνατότητες: ή να περιηγηθούμε το χωριό των Τρικέρων και μετά να κατευθυνθούμε προς την Αγία Κυριακή ή να περιηγηθούμε το χωριό των Τρικέρων και να κατευθυνθούμε προς τον Αλογόπορο και από εκεί μετά να πάρουμε το καραβάκι και να περάσουμε απέναντι στο νησάκι του Παλιού Τρικερίου.

Είναι μια πολύ όμορφη ημερήσια εκδρομή όπου μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε αρκετά χωριά του Νοτίου Πηλίου, ταξιδεύοντας δίπλα στην θάλασσα. Το Τρίκερι είναι ένα χωριό το οποίο στα παλαιά χρόνια διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους και βοήθησε στην επανάσταση του 1821 με καθοριστικό τρόπο.

Το σημερινό Τρίκερι είναι ένα πολύ όμορφο χωριό με μεγάλα παραδοσιακά πυργόσπιτα (γεγονός που δηλώνει την οικονομική ευρωστία των κατοίκων της περιοχής αυτής). Εκεί υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς όπως το Ναυτικό Μουσείο αλλά και τον Ναό της Αγίας Τριάδος με τις φανταστικές αγιογραφίες,ο οποίος έχει και τον θρόνο του Μεγάλου Ναπολέοντα!

Επίσης, επιβάλλεται μια επίσκεψη στην Αγία Κυριακή, το επίνειο του Τρικερίου. Μεγάλο και ωραιότατο ψαροχώρι, με ταβέρνες και καφενεία, ένα ταρσανά και τα δίχτυα των ψαράδων να στεγνώνουν, όλα περιμετρικά του γραφικού μικρού λιμανιού.

Τέλος,αν σας ενδιαφέρουν οι φάροι, κάντε μια επίσκεψη στον Φάρο του Τρίκερι που έχει ύψος 9 μ. και κατασκευάστηκε το 1864 από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων.

Το λιμανάκι του Τρικερίου

Στην περίπτωση που θέλετε να πάτε στο νησί των Τρικέρων, θα κατεβείτε στον Αλογόπορο και θα σταθμεύσετε στο μεγάλο πάρκινγκ που υπάρχει εκεί. Από εκεί, αν είναι το καραβάκι στο λιμάνι, θα το πάρετε για το νησί. Αν δεν είναι, υπάρχουν πινακίδες με τα τηλέφωνα του, στα οποία καλείτε και αυτό έρχεται αμέσως. Στο νησάκι υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και τοπικούς ψαρομεζέδες.

Σε απόσταση 600 μέτρων με τα πόδια, στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας. Ένας τρίκογχος ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837μ.Χ., στα ερείπια του πυρποληθέντος ναού το 755 μ.Χ. από πειρατές. Αφορμή για την κτίση του της Ιεράς μονής στάθηκε το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας στη ρίζα μιας ελιάς και άλλα θαύματα που επακολούθησαν. Η εικόνα και μέρος της ελιάς βρίσκονται ακόμη φυλασσόμενα στο ιερό του μοναστηριού σε κοινή θέα.

Ξεκινάμε από Πλατανιά προς Λαύκο και στο Λαύκο αριστερά προς Μηλίνα (όχι προς τον Βόλο).
Στην Μηλίνα κατευθυνόμαστε αριστερά προς Τρίκερι. Η απόσταση είναι γύρω στα 42 χιλιόμετρα και η διάρκεια της διαδρομής είναι 1 ώρα και κάτι με το αυτοκίνητο.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά με εμάς

Το Ξενοδοχείο Των Ρόδων βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, μόλις 100 μ. από την παραλία του Αιγαίου.

Έχετε κάποια απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας