Ο έναστρος ουρανός του Πηλίου

Το Πήλιο θεωρείται μια από τις μοναδικές περιοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τον πιο σκοτεινό ουρανό!

Ζήστε την εμπειρία αστροπαρατήρησης στο ξενοδοχείο μας!

Από τα πιο σκοτεινά μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, το Πήλιο,(αλλά και η Λέσβος,η Λήμνος και ο ΑηΣτράτης), είναι ιδανικοί τόποι για αστροπαρατήρηση εξ’ αιτίας της μικρής έως ανύπαρκτης φωτορύπανσης. Η φωτορύπανση αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους αστρονόμους γιαυτό και τα μεγάλα αστεροσκοπεία χτίζονται μακριά από πόλεις και οικισμούς και κυρίως σε μεγάλο υψόμετρο σε βουνά.

Οι ζωδιακοί κύκλοι και αστερισμοί κατά την ελληνική παγανιστική θρησκεία και μυθολογία

Εδώ, μπορείτε εύκολα να εξορμήσετε στην Πηλιορείτικη ύπαιθρο και να απολαύσετε το μεγαλείο του νυκτερινού έναστρου ουρανού. Η αστροπαρατήρηση είναι χόμπι, με αντικείμενο την γνώση του νυχτερινού ουρανού και την παρατήρηση των ουράνιων αντικειμένων. Σαν χομπίστας μπορείς να είσαι πολύ σοβαρός και αφοσιωμένος ή απλά να διασκεδάζεις με την ιδέα του άγνωστου και της ανακάλυψης.

Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να μοιράζεσαι ένα ενδιαφέρον όπως η παρατήρηση του ουρανού, με άλλους. Οι αστροπαρατηρήσεις, δίνουν υπέροχες ευκαιρίες να δοκιμάσετε διαφορετικά οπτικά όργανα όπως κιάλια ή τηλεσκόπια, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να κάνετε φιλίες.

Επομένως, μη χάσετε το κουράγιο σας αν δεν μπορέσετε να εντοπίσετε ένα αντικείμενο αμέσως και κυρίως μην απογοητευθείτε αν η θέα μέσα από το μέσο που χρησιμοποιείτε δεν είναι τέλεια ή δε μοιάζει με όσα φανταχτερά χρωματιστά αντικείμενα έχετε δει σε κάποιες φωτογραφίες. Μάθετε να απολαμβάνετε οτιδήποτε μπορούν να σας δείξουν τα μάτια σας, τα κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο, φροντίζοντας πάντα να ενημερώνεστε για το τι είναι αυτό που βλέπετε.

Το ξενοδοχείο μας διαθέτει ένα μέσο τηλεσκόπιο, για ερασιτεχνική αστροπαρατήρηση, με την οποία απολαμβάνουμε το ουράνιο στερέωμα, αλλά και την φύση.

Το Πήλιο θεωρείται μια από τις μοναδικές περιοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τον πιο σκοτεινό ουρανό!
Ζήστε την εμπειρία αστροπαρατήρησης στο ξενοδοχείο μας!

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά με εμάς

Το Ξενοδοχείο Των Ρόδων βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, μόλις 100 μ. από την παραλία του Αιγαίου.

Έχετε κάποια απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας