Τα σαπούνια μας

Η ενασχόλησή μας με το σαπούνι

Αυτή την τελευταία δραστηριότητα, την τέχνη παραγωγής σαπουνιού που κληρονομήσαμε από την γιαγιά μας Βικτώρια στη Αίγυπτο και μετά στην Ελλάδα, την αναπτύξαμε σε νέα επαγγελματική δραστηριότητα, σε νέα επιχείρηση, με την επωνυμία Pelion natural soap δηλ. παράγουμε φυσικό χειροποίητο σαπούνι με πιστοποίηση ως βιολογικό προϊόν – καλλυντικό (eco-bio cosmetic).

Τα σαπούνια παράγονται με την ψυχρή διαδικασία σαπωνοποίησης, μέθοδος που υπερέχει της θερμής, με αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα.

Με την ψυχρή μέθοδο, η γλυκερίνη και το νερό που παράγεται κατά την διάρκεια της σαπωνοποίησης, κατακρατούνται, δεν αποβάλλονται και αποτελούν πραγματικά το ιδανικότερο στοιχείο ενυδάτωσης του δέρματος. Αυτά σε συνδυασμό με την υπερλίπανση, το υψηλής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, τα φυσικά εκχυλίσματα από φαρμακευτικά αρωματικά φυτά και βότανα, όπως το χαμομήλι, το δαφνέλαιο, το δενδρολίβανο, τη λεβάντα, το μύρο, το τριαντάφυλλο, το ευεργετικό κατσικίσιο γάλα και το θεϊκό γάλα γαίδούρας, δημιουργούν άριστα προϊόντα για τον σημερινό ταλαιπωρημένο άνθρωπο.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα αγνά υλικά, με την δικιά μας πατενταρισμένη ψυχρή μέθοδο παρασκευής σαπουνιού, αποτελούν μια αυξανόμενη αντίσταση – παραγωγών/καταναλωτών- στην αθρόα χρήση επικίνδυνων χημικών που γίνεται τόσο στα καλλυντικά όσο και στη διατροφή μας.

Σήμερα τα σαπούνια μας κυκλοφορούν τόσο στην Ελλάδα, σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, φαρμακεία, στα Hondos center, όσο και στο εξωτερικό σε επιλεγμένες εταιρείες καλλυντικών.